Braamspunt" /> Braamspunt"> Braamspunt">

District WANICA wil aanpak verkeerssituatie Indira Ghandiweg (1000 verkeersongevallen per jaar en vele dodelijke slachtoffers)

Mr. Raymond Sapoen

District WANICA wil aanpak verkeerssituatie Indira Ghandiweg (1000 verkeersongevallen per jaar en vele dodelijke slachtoffers)

Leleydorper Mr.Raymond Sapoen: presidentskandidaat V-7: “ Er komt een vierbaansweg dwars door de districten Wanica en Para”
WANICA (120.000 inwoners). De bewoners van district Wanica zijn de gevaarlijke verkeerssituatie op de Indira Ghandiweg meer dan zat. Er sterven tientallen inwoners van Wanica per jaar in het verkeer en er zijn gemiddeld bijna 3 verkeersongevallen per dag. Mr.Raymond Sapoen, presidentskandidaat voor de Pertjajah Luhur maakt zich sterk voor de herinrichting van de verkeerssituatie in zijn district. “ De verkeerssituatie moet drastisch worden aangepakt en hervormd. “ Wij ,V-7/PL, komen met een BASIS-Mobiliteitsplan Wanica. De verkeerssituatie gaan wij duurzaam, goedkoper en veiliger upgraden dan dat geld verspillende fantasie-treinproject van Bouterse waar niemand op zit te wachten. Eerst orde op zaken stellen in het verkeer. Er is een enorme verkeerscongestie die om een acute oplossing vraagt. Populistische showprojecten van de NDP zoals een 130 miljoen euro verslindend treinplan van nergens naar nergens zetten geen zoden aan de dijk.” In district Wanica wil iedereen over de indira Ghandiweg naar de hoofdstad Paramaribo en omgekeerd moet de bevolking uit geheel Suriname over de Indira Ghandiweg naar de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven te Zanderij. Ons huidige wegennet is niet berekend op een dergelijk verkeersvolume met een enorme druk op de spitsuren. Er is een gigantisch file probleem ontstaan, naast de overige ernstige problemen met verkeersmeubilair en verkeersgedrag van de burgers.
Drastische aanpak verkeersproblematiek
Er zijn eigenlijk te veel auto’s in Suriname –naar schatting meer dan 250.000 voertuigen- die gebruik maken van een abominabel wegennetwerk. Een op de twee Surinamers heeft dus een auto waarmee men individueel overal naar toe wil. Naar Amerikaans model past men luk raak het systeem van “ drive in en drive thru” toe waarbij de automobilist niet hoeft uit te stappen en met zijn/haar vehikel liefst tot in de Supermarkt wil rijden om inkopen te doen. Door de urbanisatie en de aanwas van burgers/verkeersdeelnemers uit de landelijke gebieden en het binnenland (mensen met weinig verkeerservaring) lopen verkeersdeelnemers onnodig risico op een verkeersongeval. Omdat er zonder coherente planning is geasfalteerd, ontwijken de verkeersdeelnemers de onverharde en slechte wegen, wat weer een extra druk legt op de relatief smalle Indira Ghandi hoofdweg, de belangrijkste Noord-zuid verkeershoofdader. Mr. Raymond Sapoen (Pertjajah Luhur ) onthult alvast de komst van een goed doortimmerd BASIS MOBILITEITSPLAN WANICA dat onmiddellijk door de V-7 regering zal worden doorgevoerd en geïmplementeerd. In district Wanica zijn wij van V-7 de sterkste politieke kracht en rekenen op de steun van de bevolking. De verkeerssituatie vergt het efficiënt met elkaar contact brengen van 19 woonconcentraties die 2/3 van de bevolking van Suriname omvatten. Er komen in het geplande goeddoordachte project busterminals om het transport naar de hoofdstad enerzijds te concentreren en anderzijds te diversifiëren (transferia) en het openbaar vervoer te stimuleren. Het filevraagstuk zal 100% worden opgelost, de mobiliteit van de bevolking en vooral de werkgelegenheid zal toenemen. Kortom als de Wanica-bevolking op V-7 stemt zal er zeker verlichting komen en zal de verkeerscongestie van de Indira Ghandi weg spoedig met hoge urgentie worden opgelost. “daargelaten de milieufactoren en de besparing van brandstof. De V-7/PL plannen zijn iets heel anders dan het populistische treinproject van Bouterse(NDP) en Jozefzoon(ABOP) die de bevolking willen ontheemden (gedwongen verhuizing), onteigenen en willen opzadelen met een trein (zonder onderzoek en voorbereiding) die in hun woongebieden voor nog meer chaos en doden zou zorgen. “We staan met het Basismobiliteitsplan garant voor duurzaamheid en veilige verplaatsing van personen en goederen. Er komt een eind aan de vele verkeersdoden bij de 3 ongelukken per dag. Ook de beoogde vierbaansweg die door de districten Wanica en Para zal meanderen, zal gebouwd worden vanuit de bestaande infrastructuur; we gaan geen nieuwe trajecten aanleggen zomaar, maar de bestaande wegen aanpassen, renoveren en geschikt maken voor grotere verkeersvolumes in verband met de verwachte demografische groei. ” aldus de energieke en enthousiaste presidentskandidaat van de PL Raymond Sapoen.
ANS persbureau ; mei 2015.    Braamspunt.com@gmail.com

.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*