Braamspunt" /> Braamspunt"> Braamspunt">

Oppositie geschokt door Verkiezingsfraude 2015 in district Sipaliwini Zuid Suriname

Kaart van Suriname met Sipaliwini Kwamalasumutu en Braziliaans grensgebied

Oppositie geschokt door Verkiezingsfraude 2015 in district Sipaliwini Zuid Suriname

Op de verkiezingsdag is Suriname geschokt door onthullingen over verkiezingsfraude in het zuidelijke district Sipaliwini. De NDP zou aan honderden nomadische Braziliaanse Indianen (in Brazilië)  ID kaarten verstrekt hebben om in Suriname te komen stemmen. De frauduleuze stemmen zouden worden opgeteld bij de stemmen van de Trio-indianen uit de regio Kwamalasumutu in district Sipaliwini. Prof. Schalkwijk ex-DOE bestuurslid bevestigde de uitgelekte alarmerende berichten over verkiezingsfraude in zuid Suriname onder de Trio Indianen van Kwamalasumutu. De Indianen van Kwamalasumutu kwamen de fraude zelf op het spoor doordat niet NDP gezinde familieleden van de Braziliaanse indianen, die verward werden met de omgekochte Indianen, plotseling veel geld ontvingen voor hun medewerking. Via het netwerk van Prof.Dr.M.Schalkwijk bereikte dit bericht Paramaribo. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de omvang van de ontdekte verkiezingsfraude en het effect ervan op de verkiezingsuitslag van het zuidelijke district Sipaliwini.

ANS persbureau   braamspunt.com@Gmail.com

2 Comments on Oppositie geschokt door Verkiezingsfraude 2015 in district Sipaliwini Zuid Suriname

  1. Ik zou zeggen tegen de Oppositie leiders volgende keer beter opletten. NU moeten jullie voor uit denken en laat deze varen dat is de zaak van de Domme Politie van het land. Die moeten deze zaak tot de laaste steen uit zoeken.

  2. Ik weet niet waarop dit bericht berust, maar dit heb ik zeker niet zo gezegd. Ten eerste zijn er volgens de kiezerslijst niet meer dan 150 personen die in Sipaliwini konden stemmen, dus het kan nooit om honderden gaan. Ten tweede heb ik aangegeven dat de Trios verspreid wonen over Suriname (tweederde) en Brazilie (eenderde). Ik was zelf in Sipaliwini en heb daar een aantal Trio’s ontmoet die uit Brazilie gekomen waren en waarschijnlijk op de kiezerslijst voorkwamen (en dus een Surinaamse ID kaart hebben), maar in Brazilie woonden. Die zijn gehaald om in Suriname te stemmen. Graag dus correctie van uw bericht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*