Braamspunt" /> Braamspunt"> Braamspunt">

Populaire DJ klassieke salsa/kasekostijl; Benny Gids overleden

Benny Gids (Bron: braamspunt.com)

Populaire DJ klassieke salsa/kasekostijl; Benny Gids overleden

De stoel van de DJ Benny Gids blijkt leeg. Knallende salsamuziek vult de danszaal. Joelende menigte verdringt zich op de dansvloer. In het midden danst de onberispelijk geklede DJ die eigenlijk op zijn werkplek thuishoort, en hij lijkt het meeste plezier van alle gasten te hebben terwijl hij onophoudelijk als een echte charmeur zijn danspartner amuseert met een stortvloed aan anekdotes die hij ter plekke verzint. Dit is een impressie van een populair feestbeest in de positieve zin van het woord een man die als een nachtvlinder leefde en de kunst verstond lichtvoetig en  onbekommerd door het leven te gaan. Natuurlijk kende de optimist die hier geschetst word ook  normale persoonlijke en familiaire problemen en maatschappelijke besognes maar hij liet er uiterlijk niets van merken. Altijd op pad naar een feest oogde hij veel jonger dan hij werkelijk was en had een netwerk waarin alle leeftijden vertegenwoordigd waren. Benny was de beweeglijke gezelligheid zelf;altijd klaar voor een praatje, een nieuwsje, en met zijn hart en gevoelin Suriname, waar hij ooit eens voor goed naar toe wilde. Maar het kwam er niet van. Benny was verknocht aan de Zeekdijk en Amsterdam. Eeen vriend formuleerde zujn herinnering aan Benny het als volgt: “ Een Reet Petiter van het eerste uur en vele jaren later de dj van Doro Plaza op het Kwaku festival. Voor velen van ons een begrip, een top dj die menigeen heel veel plezier en kennis heeft laten maken met de verschillende salsa stijlen.
De dansvloer was altijd gevuld als Benny achter de draaitafel stond. Tang bung mi brada en R.I.P. We zullen je missen en over je blijven praten.” 

Salsa Feest a la Benny Gids (bron: meetup.com)
Salsa Feest a la Benny Gids (bron: meetup.com)

 

Benny heeft jaren achter de draaitafel gestaan in café de KLUIS te Amsterdam  nabij de IJ-tunnel (uitbater  drs. Jos van de Mortel) mede door toedoen van de inmiddels (januari 2014)ook overleden  Robby Lindeboom. Een muziekkenner –salsa expert en mensenvriend is heengegaan. Onze vriendengroep met o.a. Gladys, Diana, Ludwich heeft prettige herinneringen aan Benny Gids, niet alleen in de Kluis, maar op menig Surinaams feest in Amsterdam. Moge zijn ziel in vrede rusten.

ANS Persbureau   braamspum.com@gmail.com   03-06-2015

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*