Braamspunt" /> Braamspunt"> Braamspunt">

Suriname Verkiezingen 2015 Ronnie Brunswijk: beste keus voor ABOP is NDP

ABOP (bron:abopsuriname.com)

Suriname Verkiezingen 2015 Ronnie Brunswijk: beste keus voor ABOP is NDP

Ronnie Brunswijk (bron: vebidoo.com)
Ronnie Brunswijk (bron: vebidoo.com)

Ronnie Brunswijk, de voorzitter van de ABOP, is tevreden met het verkiezingsresultaat. De partij is in vergelijking met de verkiezingen van 2010 van 2 naar 5 zetels gestegen. Betreffende de toekomst van de partij zegt Brunswijk dat hij al met de president gesproken heeft.

De afspraak is dat er na de officiële bekendmaking van Paramaribo weer gesprekken gevoerd gaan worden. “Ik denk dat de ABOP weer in de coalitie komt. Zoals het nu er uit ziet en de afspraken gemaakt met de NDP, komen we weer in de regeermacht. De NDP is de eerste keus omdat we de samenwerking willen continueren.”

Dat zei Brunswijk in de Anthony Nesty Sporthal nadat het hoofdstembureau van Paramaribo de verkiezingsresultaten van dit district had bekendgemaakt. Volgens Brunswijk had hij landelijk zeven zetels verwacht dus twee gemist.

De lijstduwer van de Alternatieve Combinatie in Paramaribo, Edward Belfort, is met 5.765 stemmen gekozen. De lijsttrekker van deze partij, Alice Amafo, kreeg 1.863 stemmen. Op de vraag welke ministeries Brunswijk graag toegekend ziet zegt hij dat wanneer men bezig is met het vormen van een nieuwe regering alles weer op nul komt. Uit de onderhandelingen zal blijken welke ministeries ABOP toegekend zal krijgen.

ANS-Persbureau, braamspunt.com@gmail.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*